İzmir açıklarında 588 düzensiz göçmen kurtarıldı

Düzenleyen:
İzmir açıklarında 588 düzensiz göçmen kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Seferihisar ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 588 düzensiz göçmen Yunanistan unsurlarınca geri itildi. Mültecilerin imdadına Sahil Güvenlik yetişti.

İzmir Seferihisar ilçesi açıklarında balıkçı teknesinde düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Sahil Güvenlik botları tarafından tespit edilen hareketli balıkçı teknesi durduruldu. Teknede 240 düzensiz göçmen ile organizatör oldukları değerlendirilen 5 kişi yakalandı.

Aynı bölgede, yolcu motorunda 252 mülteci daha kurtarıldı. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen bir yelkenli teknede de 39 göçmen karaya çıkarıldı.  Ekipler, Dikili ilçesi açıklarında bir lastik botta 29 mülteciye rastladı. Sahil Güvenlik, motor arızası nedeniyle sürüklenen ve yardım talebinde bulunan başka bir lastik bottaki 28 düzensiz göçmene yardım eli uzattı.

Kurtarılan 588 düzensiz göçmen, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiklerini söyledi. Kaçaklar, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli hakkındaki yasal işlemler sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...