İşte lezzetli kavurmanın sırrı

İşte lezzetli kavurmanın sırrı

YAŞAM Haberleri

Kurbanın ön kolundan meşe kömüründe pişen kavurmanın lezzeti bir başkadır

Yılların kavurma ustası Kazanlı Erol Ünlütürk, kurban sofralarında lezzetli bir kavurma yapmak isteyenlere işin sırrı olarak kurbanlık hayvanın ön bacağını işaret etti. Erol Ünlütürk, kavurma tarifini şöyle yaptı: "Öncelikle et, hayvanın ön kolundan olacak. Daha sonra etler sinirlerinden arındırılacak. İnce doğramak şart. Tencereye önce biraz yağ koyulacak ve yağın kızması beklenecek. Daha sonra hazırlanan etler, sövüş hâlinde doğranan soğanlarla birlikte tencereye atılacak. Ateş orta ayarda yavaş yavaş bir saatten fazla etler, ateşin üstünde kalması gerekiyor. Et sulanır suyu çekip hafif yağlandıktan sonra, bizim tabirimizle boncukladıktan sonra tuzunu atabilirsiniz. Tuzunu daha önce atarsanız eti sertleştirirsiniz. Başka hiçbir katkıya gerek yok, et, soğan ve tuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...