İşte İstanbul’un ilk millet bahçesi

İşte İstanbul’un ilk millet bahçesi

YAŞAM Haberleri

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul’un ilk millet bahçesinin Başakşehir’de yapıldığını belirterek “İçerisinde, koku ve kelebek bahçeleri, kendi suyunu bitkilerle temizleyen biyolojik gölet, etkinlik çayırı, piknik alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı toplam 280 bin metrekarelik bahçeyi yakın zamanda hizmete açacağız” dedi.

Başkan Kartoğlu, gazetemizi ziyaret ederek yazı işleri toplantımıza katıldı. Hizmetleri hakkında bilgiler aktaran Kartoğlu, Başakşehir’in kişi başına düşen 20,7 metrekare yeşil alan miktarı ile en yeşil ilçelerden biri olduğunu ifade etti. Başkan, “Bu oran İstanbul ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde. İnşallah bu yeşil alan miktarımız, 280 bin metrekarelik millet bahçesi,  yine yapımı devam eden 1,3 milyon metrekare büyüklüğündeki Kayapark ve proje çalışmaları devam eden 3,3 milyon metrekarelik Olimpiyat Adası projesi tamamlandığında çok daha yukarılara çıkacak” diye konuştu.

ULAŞIMI EN KOLAY İLÇE
Başakşehir’de üç stadın bulunduğnu söyleyen Kartoğlu, Olimpiyat Stadı’nın yanına 550 bin metrekarelik alana yapılacak spor adasında her türlü spor dalının icra edileceğinin müjdesini verdi.
Başkan Yasin Kartoğlu, Başakşehir’in mevcut Kirazlı hattına ilave olarak yapılacak 4 metro ve 1 tramvay hattı ile İstanbul’da raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçelerden biri olacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...