İşte iki insanlık örneği! Yaptıklarıyla içimizi ısıttılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İşte iki insanlık örneği! Yaptıklarıyla içimizi ısıttılar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gümüşhane’de duyarlı bir genç vatandaş, Harşit çayının buz gibi suyuna düşen sokak köpeğini dakikalarca uğraştıktan sonra kurtarmayı başardı. Artvin’in Borçka ilçesinde ise itfaiye çalışanı Memduh Kurtuluş, Çoruh nehrine düşen karacayı görünce hiç düşünmeden nehre atladı. Karacayı sudan çıkartmayı başaran itfaiye çalışanı, bütün müdahalesine rağmen karacayı hayata döndüremedi.

Gümüşhane kent merkezinden geçen Harşit Çayına sokak köpeğinin düştüğünü ve kurtarılmayı beklediğini gören duyarlı bir genç uzun uğraşlar sonucunda üşüyen ve acı acı ses çıkaran köpeği buz gibi sudan kurtardı.

Arkadaşıyla birlikte hastaneden dönerken Cumhuriyet Caddesinin olduğu kısımda köpeğin sesini duyunca kulak kabartan Mithat Çakıcı (24), arkadaşına hemen İtfaiye’yi aramasını söyledikten sonra ekip gelinceye kadar elinden geleni yapmak için tehlikeli yoldan dere ıslahı çalışmaları devam eden Harşit Çayı kenarındaki beton blokun üzerine geçti.

Beton zemine yüzüstü uzanarak suyun içindeki köpeğe ulaşmak istediğini ve ilk olarak tasmasından tuttuğunu kaydeden Çakıcı, o anları şu sözlerle anlattı: “Kolum ancak tasmasına kadar yetişti. Yukarı çekmek için tasmasından tutup çektim ama suyun etkisiyle tasma sıyrılarak boynundan çıktı ve tekrar dereye düştü. Bu kez kendimi daha da riske ederek biraz daha kıyıya yaklaşarak kolumu uzattım. Ensesinden tuttuğum gibi yukarıya aldım. O sırada gelen İtfaiye ekiplerine teslim ettim köpeği.”

Soğuk hava ve tehlikeli olmasına rağmen yaptığı işi “Bunlar insanlık görevimiz” diye nitelendiren Çakıcı, “Sokak hayvanı da olsa o da bir can. Onun için öyle kalmasına bizim gönlümüz el vermedi” diye konuştu.

İşte iki insanlık örneği! Yaptıklarıyla içimizi ısıttılar

Nehre düşen karacayı kurtarmak için gözünü kırpmadan Çoruh nehrine atladı

Artvin’in Borçka ilçesinde itfaiye çalışanı Memduh Kurtuluş, Çoruh nehrine düşen karacayı görünce hiç düşünmeden nehre atladı. Karacayı sudan çıkartmayı başaran itfaiye çalışanı, bütün müdahalesine rağmen karacayı hayata döndüremedi. 

Borçka ilçesinde Çoruh nehrine kapılan karacayı fark eden vatandaşlar durumu telefonla Borçka Belediyesi'ne haber verdi. İhbarı alan belediye ekipleri durumu Belediye Başkanı Ercan Orhan’a iletti. Başkan Ercan Orhan, anında gerekli müdahalenin yapılması ve karacanın kurtarılması için belediye ekiplerine talimat verdi. Belediye şantiye çalışanlarından Memduh Kurtuluş, bunun üzerine harekete geçerek üzerindeki elbise, cüzdan ve telefonla ve kıymetli eşyaları ile birlikte boğulmak üzere olan karacayı kurtarmak üzere Çoruh Nehri'ne atladı. Karacayı omuzlarına alarak sudan çıkan Kurtuluş, hayvanın son nefesini vermesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

O anları anlattı

Buz gibi sulara atlayan Borçka Belediyesi çalışanı Memduh Kurtuluş yaşadığı o anları anlattı.

Yaşadığı olay sonrası büyük üzüntü yaşadığını ve soğuk suya girmesi nedeniyle de hastalandığını belirten Kurtuluş "Hayvan sever bir başkanımız var. Belediyemize gelen ihbarı öğrenince, bende nehre doğru yürüdüm. Karacayı gördüğüm yerde, hiç tereddüt etmeden suya daldım ve suda boğulmak üzere olan karacayı kıyıya çıkardım. Son nefesini varırken fark edince çok üzüldüm ama bir daha böyle bir olayla karşılaşsam yine Çoruh'a dalar, kim olursa olsun ister insan ister hayvan kurtarmaya çalışırım" dedi.

İşte iki insanlık örneği! Yaptıklarıyla içimizi ısıttılar

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...