İstanbul’da şehzade düğünü

İstanbul’da şehzade düğünü

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da 9 yıl aradan sonra bir şehzade düğünü daha gerçekleşti. Şehzade Yavuz Selim Osmanoğlu, Damla Işık ile hayatını birleştirdi.

Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşaktan torunu olan Yavuz Selim Osmanoğlu, cumartesi akşamı Damla Işık ile İstanbul’da dünyaevine girdi. Çiftin düğünü, Abdülhamid Han’ın 1868 yılından tahta geçtiği 1876 yılına kadarki sekiz senelik sürede ikamet ettiği konut olan Maslak Kasrı’nın bahçesinde gerçekleşti. Tören, Kur’ân-ı kerim tilavetiyle başladı. Ardından mehter takımı marşlar çaldı.

YENİDEN İSTANBUL'DA
Işık’ın giydiği gelinliği Bursalı ünlü Türk modacı Mediha Cambaz, Osmanoğlu’nun damatlığını ise Hakan Gürsoy dikti. Damadın babası Orhan Osmanoğlu, 4 kızı olduğunu ve tek oğlu olan Yavuz’un evlenip yuva kurmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Düğün yerinin de kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Öte yandan, bu merasim, Osmanlı Hanedan ailesinde uzun bir aradan sonra İstanbul’da yapılan ilk şehzade düğünü oldu. Bundan önceki düğün 22 Nisan 2012’de Çırağan Sarayı’nda Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu ile Hanife Candan Günen arasında gerçekleşmişti. Bu arada, Yavuz Selim Osmanoğlu, Osmanlı hanedanının “şehzade” unvanını taşıyan hayattaki 24 erkek üyesinden biri.                      


    

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...