İstanbul’da binlerce litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İstanbul’da binlerce litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

YAŞAM Haberleri

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda binlerce litrelik kaçak akaryakıt ele geçirilirken iki şüphelide gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’daki tır parklarından tanker vasıtasıyla kaçak akaryakıt getirerek piyasaya süren E.K. ve S.B. isimli şahısları yakaladı. Yapılan istihbarat çalışması ve fiziki takip sonunda tır parklarından kaçak akaryakıt taşıyan tankerlerin Kartal’da bir gemi söküm sahasına sık sık giriş yaptığını tespit etti. Araştırmalarını bu bölgeye yoğunlaştıran ekipler kaçak akaryakıtların küçük teknelere aktarıldığını, gemi söküm sahasına gelen teknelerden de tankerlere yüklenerek piyasaya sürüldüğünü tespit etti.

55 BİN LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri; gemilerde depoladıkları kaçak akaryakıtı, pompa ve borular vasıtasıyla tanker ve plastik tanklara yükleyen E.K. ve S.B.’yi suçüstü yakaladı. Gemi söküm sahasında yapılan aramalarda; 30 bin litre kaçak motorin ile 25 bin litre fuel-oil olmak üzere toplam 55 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli şahıs, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçu kapsamında adli makamlara sevk edilirken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

İstanbul’da binlerce litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...