İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Ardından sel yaşandı.

Bu kış adeta kar ve yağmur bereketi yaşandı. Yağışlar, uzun bir süre Türkiye'yi etkisi altına aldı. Bu durum sonrası barajlar doldu. Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesine 8 kilometre mesafedeki Kazandere Barajı, tam doluluğu sebebiyle kontrolsüz olarak dere yatağına akmaya başladı.

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı

SULAR LİMANA AKTI, TEKNELER YAN YATTI

Dere yatağından taşan sular da tarım alanlarına yayıldı. Limana ulaşan taşkın yüzünden Balıkçı Barınağı yolu ulaşıma kapandı. Limandaki çok sayıda tekne yan yattı, bazı iş yerleri zarar gördü. Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, Kıyıköy Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin bölgeye gelerek inceleme bulundu.

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı

"ÇOK KORKTUK"

Balıkçı Erdinç Abay "Teknem burada bağlıydı ipleri kestim tekneyi kurtarmak için. Su ilk geldiğinde çok sert geldi, yoğundu" dedi. Abay, iş makinası üzerinde Kıyıköy'e geçebildiklerini, çok korktuklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...