İstanbul Boğazı tekel bayii gibi

İstanbul Boğazı tekel bayii gibi

YAŞAM Haberleri

Bakan Erdoğan Bayraktar, şişelerden lavaboya kadar denizden çıkan çöpleri görünce hayretler içinde kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Üsküdar Belediyesi, İstanbul Boğazı'nda deniz yüzeyi ve deniz dibi temizliği çalışmaları başlattı. Üsküdar İskelesi'nde yapılan törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "8 tane çöp toplama teknesini kiraladık. Dalgıçlarla birlikte hem yüzeyde hem de dipte çöpleri toplayacağız" dedi. Bunların yeterli olmadığını bildiren Bayraktar, "Kanalizasyon suları ve dereler, denize ulaşmadan temizlenecek. İnşallah 2023'e kadar bütün belediyelerin atık sularını arıtacağız" diye konuştu. Bayraktar, konuşmasının ardından İstanbul Boğazı'nda kıyı temizleme araçları ve deniz süpürme tekneleri ile dalgıçların yaptığı temizlik çalışmalarını izledi. Öte yandan çalışmalar sırasında denizden her cins içki şişesi, laptop, cep telefonu, lavabo ve araç lastikleri gibi çok sayıda çöp çıktı. Denizin dibinden çıkan çöpler Bakan Bayraktar'ı bile şaşırttı. Temizlik çalışmaları sırasında bulunan ve 1960 yılında denize atılan bir şişeyi de gazetecilere gösteren Bayraktar, yarım asırdır oluşan kirliliği temizleyeceklerini söyledi. nbsp;
YARIM ASIRLIK ŞİŞE BİLE ÇIKTI
Üsküdar sahilinde dalgıçlar, hem yüzeydeki hem de dipteki çöpleri toplamaya başladı. Denizden çıkarılan çöpler arasında yarım asırlık bir şişe dikkat çekti. Ayrıca nbsp;bilgisayar, cep telefonu, araba tekerleği ve lavabo gibi malzemeler bulundu. Boğaz'dan her cins içki şişesinin çıkarılması çalışmaları izleyen heyet arasında 'Tekel bayii gibi' espriler yapılmasına yol açtı.

İSTANBUL İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...