Issız adamlar artıyor

Issız adamlar artıyor
YAŞAM Haberleri

Yalnız yaşayan Türk erkekleri çoğaldı. Hiç evlenmeyen ve genç nüfustan oluşan bu erkeklerin oranı 2006'da yüzde 48 iken, 2011'de yüzde 60'a ulaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2006 ve 2011 yıllarında yapılan araştırmalar karşılaştırılarak hazırlanan ''Türkiye Aile Yapısı Araştırması'', akrabalık ve komşuluk ilişkilerine ilişkin değişimleri ortaya koydu. Buna göre, Türkiye'de bireylerin büyük çoğunluğu (yüzde 74), çekirdek aileli hanelerde yaşıyor. Bunu geniş aileli haneler takip ediyor. Araştırmaya göre, yalnız yaşayanların oranında beş yılda neredeyse iki kat artış yaşandı. 2006'da yüzde 2.7 olan yalnız yaşayanların oranı, 2011'de yüzde 4.7'lere yükseldi. Batı Marmara Bölgesi'nde evdeki akrabalar azalırken, yalnız yaşayanların oranı Türkiye ortalamasından iki kat daha fazla yükselerek yüzde 10'a çıktı. Yalnız yaşayan erkeklerin çoğunluğunun hiç evlenmeyen ve genç nüfus olduğu (18-44 yaş) belirlendi. 2006'da bu yaş grubundaki yalnız erkeklerin oranı yüzde 48 iken, 2011'de bu oran yüzde 60'a ulaştı. 2011'de yalnız yaşayan kadınlar arasında yaşlıların oranının daha da artarak yüzde 62'ye ulaştığı ortaya çıktı. Bireylerin en sık çocuklarıyla, anne ve babalarıyla yüz yüze görüştüğü belirlenirken, 2011 yılında çocuklarla sık görüşme 45 yaşlarına kadar çok yoğun iken, bu yaşlardan sonra görüşme sıklığının azaldığı ortaya çıktı.


YALNIZ VE MUTSUZ...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verileri 2008 yapımı 'Issız Adam' filmini hatırlatsa da, filmde aşkı tadan ancak yalnız yaşamayı tercih eden erkek karakterin çektiği acılar dikkat çekiciydi. Bir tesadüf eseri karşılaşan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada'nın hayatlarının bir bölümüne yer verilen film, büyük ilgi görmüştü.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...