Gece karanlığında inanılmaz kurtuluş hikayesi... İsrail'den Türkiye'ye gelen kurtarma ekibi büyük sevinç yaşadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem Türkiye'nin dört bir yanından gelen ekipler hem de çok sayıda ülkeden Türkiye'ye yönlendirilen ekipler sahada zamanla yarışıyor. İsrail'den Türkiye'ye gelen ekip de inanılmaz bir kurtarma çalışmasının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı'ndaki en üst düzey olan ve ‘Uluslararası desteğe ihtiyaç duyulduğu’ anlamına gelen ‘4'üncü seviyede’ alarm verdi. AFAD’ın açıklamasının ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye yardım teklifleri peş peşe geldi. Birçok ülkeden gönderilen arama kurtarma ve sağlık ekipleri deprem bölgesine ulaştı ve çalışmalara başladı. Bu ülkelerden biri de İsrail

Orta Doğu ülkesi İsrail, Türkiye'ye deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek olmaları için 150 kişilik ekip gönderdi. Grubun üçte birinin idare ve istihbarat elemanlarından oluştuğu, kalan üçte ikinin ise kurtarma, tıp ve mühendislik alanlarında uzman olduğu açıklandı.

İSRAİL'DEN GELEN EKİP ÇOCUĞU KURTARDI

İsrail'in resmi Twitter hesabından İngilizce olarak yayınlanan bir paylaşımda, İsrailli ekibin Türk arama kurtarma ekipleriyle ortak yürüttüğü çalışmalar aktarıldı. Dikkat çeken bir video eşliğinde yapılan paylaşımda, "İsrailli acil yardım gönüllüleri Türkiye'de enkaz altında kalan bir çocuğu başarıyla kurtardı" ifadesine yer verildi. 

Videoda, Türk arama kurtarma ekibiyle birlikte enkaz altında kalan bir çocuğu kurtaran İsrailli ekibin büyük sevinç yaşadığı görüldü. 

(Haber Merkezi)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...