İsrail 900 bin Filistinliyi tutukladı

Düzenleyen:
İsrail 900 bin Filistinliyi tutukladı

YAŞAM Haberleri

Filistinli Esirler Araştırma Merkezi Basın Sözcüsü Riyad El-Eşkar, Yahudilerin Filistin topraklarını işgal etmeye başladığı 1948 yılından bugüne kadar 900 bin Filistinliyi tutukladığını açıkladı.

Riyad El-Eşkar, yayınladığı basın açıklamasında, Filistin topraklarının işgal edilmeye başlandığı 1948 yılından beri Filistin halkına yönelik yapılan ve yüz binlere varan tutuklamaların Filistin halkına diz çöktürmekte başarısız kaldığını ifade etti. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında El-Eşkar, “Bu kadar yüksek sayıda (900 bin) Filistinli esaret ve tutuklamanın acısını tatmasına rağmen Filistin halkı hala işgale karşı direniş göstermekte, bu topraklardaki hak ve hukukunu talep etmektedir” dedi.

El-Eşkar, işgal güçlerinin 1987 yılında başlayan birinci intifada da değişik yaş ve sınıflardan 310 bin insanı tutukladığını, bunlar arasında kadın, çocuk, yaşlı, milletvekili, akademisyen, doktor ve üniversite hocaları yer aldığını kaydetti. El-Eşkar açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verdi:

"İşgal güçleri intifadadan Filistin yönetiminin kurulduğu 1994 yılına kadar 10 bin, 1994 yılından 2000 yılında meydana gelen Aksa intifadasına kadar 98 bin, geçen yıl Ekim ayında başlayan Kudüs intifadasının başlangıcından şimdiye kadar ise 8 bin 500 kişi tutuklandı."

Esirlerden 29’u birinci intifadadan bu yana hapiste tutuluyorlar ve İsrail yönetimi onları serbest bırakmaya yanaşmıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...