İnternetten satılan botoks ürünleri tehlike saçıyor

İnternetten satılan botoks ürünleri tehlike saçıyor

YAŞAM Haberleri

Estetik ürünleri, internetten bin ila iki bin liraya satılıyor. Bu ürünleri alıp evinde uygulamaya çalışanlar kör olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Günümüzde estetik oldukça yaygınlaştı. Hatta mahalle aralarındaki kuaförlerde bile bu işlem gerçekleştiriyor. Botoks, dolgu, yüksek konsantrasyonda kimyasal peeling gibi ürünler şu an internetten satılıyor. Bin ila iki bin liradan satılan bu ürünleri alarak evde kendi başına uygulamaya çalışan kişiler, enfeksiyonlardan gözde körlüğe kadar uzanan birçok sağlık tehlikesiyle karşılaşıyor. Bu durum ise uzmanları endişelendiriyor. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selda Pelin Kartal, bu tarz yanlış uygulamalar sebebiyle hastaneye başvuran kişilerin özellikle son dönemde artmaya başladığını söylüyor. Bu tip ürünlere kolayca ulaşılmaması gerektiğini vurgulayan Kartal, şöyle diyor: Sağlık kolay bozulan ve düzeltmesi son derece zor bir şey. Bu tip uygulamaları ancak konunun uzmanları yapabilir. Evde, videodan seyrederek insanların kendi kendine dolgu gibi uygulamaları yapması çok tehlikeli. Ciddi kalıcı hasarlar oluşabilir.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...