İnternet düzenlemesi gençlere sorulacak!

İnternet düzenlemesi gençlere sorulacak!

YAŞAM Haberleri

İnternetteki zararlı içeriklerden gençleri korumak için adım atan Hükümetin ardından bir hamle de Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

İnternetteki zararlı içeriklerden gençleri korumak için adım atan Hükümetin ardından Sağlık Bakanlığı da, internet bağımlılığının gençlerin sağlığı üzerindeki etkilerini araştırmak için harekete geçti. Bakanlık, internet bağımlığının çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerini mercek altına aldı. nbsp;Buna göre; 18 yaş ve altı okur-yazar bireylerde internet bağımlılığının birey sağlığı üzerindeki etkilerini tespit etmek için harekete geçen Bakanlık, 100 bin genç üzerinde dev bir anket çalışması yapacak. Türkiye genelini temsil edecek şekilde kır ve kent düzeyinde 22 bin hanede yapılacak olan araştırma sayesinde internet bağımlılığının neden olduğu rahatsızlıkları belirlenecek. nbsp;Bağımlılığa neden olan durumların ve bağımlılığın yol açtığı rahatsızlıkların belirlenmesiyle birlikte Bakanlık, elde edilen veriler sayesinde bağımlılıkla mücadele ve neden olduğu rahatsızlıkların önlenmesi için eylem planı hazırlayacak. nbsp;
İNTERNET KAFECİLERE EĞİTİM
Öte yandan internet kafelere de çeki düzen geliyor. Bu kapsamda sayıları nbsp;22 bin civarında olan internet salonu işletmecilerine ve yöneticilerine "müşteri ilişkileri" "güvenli internet kullanımı" "farklı yaş gruplarına uygun oyunların seçimi" gibi konularda eğitimler verilecek.
Gökhan KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...