İnsan tacirlerinin kasasından servet çıktı

İnsan tacirlerinin kasasından servet çıktı

YAŞAM Haberleri

16 kaçağın, yeni bir yaşam umudu için Samos Adası'na geçmek üzere bindiği teknenin batmasının ardından gözaltına alınan zanlılar adliyede.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, Suriye uyruklu 16 kaçağın, yeni bir yaşam umudu için Samos Adası'na geçmek üzere bindiği polyester teknenin batmasının ardından gözaltına alınan 4 zanlı, adliyeye sevkedildi. Operasyonda, ele geçirilen 6 defterin incelemesinde, şebeke elemanlarının son 4 ayda, bu yolla 5.5 milyon euro ve 2.3 milyon dolar kazanç sağladıkları, ayrıca Yunan adalarına geçişlerini sağladıkları kişilerin bilgilerini de tek tek tuttukları ortaya çıktı.

Geçen çarşamba günü saat 11.45'de Gümüldür açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, denizde ceset fark etmesi üzerine, acı biten umut yolculuğu ortaya çıktı. Sahil güvenlik ekiplerinin, havadan ve denizden, jandarmanın da karadan gün boyu sürdürdüğü aramalar sonrasında, 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Aralarında bir kadın ve bir çocuğunda bulunduğu toplam 8 kişinin de cesetlerine ulaşıldı. Halen 4 kişinin bulunması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü bildirildi.

KAÇAKLARA AİT DÖVİZ ELE GEÇTİ

Olay sonrasında jandarma, MİT Bölge Başkanlı ile yaptığı ortak istihbarat çalışması sonrasında kimliklerini belirledikleri, 'Kerim' ismiyle tanınan Suriye uyruklu T.Y., işyeri sahibi A.K., yanında çalışan Suriye uyruklu F.S. ile teknenin sahibi olan N.K.'yi, gözaltına aldı. Zanlıların kullandığı işyerindeki aramalarda ise, çelik kasa içerisinde, teknede hayatını kaybeden kaçaklara ait 4 bin 500 TL, 6 bin Euro, 6 bin 50 dolar ele geçirildi.

Yine bu aramalar sırasında gizlenmiş 6 da defter bulundu. Bu defterlerin incelenmesiyle, kaçakçılığın boyutları da ortaya çıktı. İnsan tacirlerinin tuttukları 6 ayrı defterde, mültecilerin isimlerinden, onları taşıyan kişilere, tekne sağlayan kişilerden organizatörlere kadar herkesin isimlerine ulaşıldı. Ayrıca bu defterlerdeki incelemelerde, insan tacirlerinin son 4 aylık dönemde, Yunan adalarına kaçakları geçirmeleri karşılığında, toplam 5.5. milyon euro ile 2.3 milyon dolar kazanç elde ettikleri de saptandı. Bu notların yanı sıra, zanlıların yine Yunan adalarına kaçırdıkları kaçakların da isimlerini tek tek defterlere yazdıkları, geçişlerini sağladıkları kişilerin de yine isimlerini üzerini çizdikleri de ortaya çıktı. Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanan, T.Y., A.K., F.S. ile N.K., adliyeye sevkedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...