İmam-ı Rabbani sempozyumu Haliç Kongre Merkezi'nde

İmam-ı Rabbani sempozyumu Haliç Kongre Merkezi'nde

YAŞAM Haberleri

17. yüzyılda Hindistan'da yaşamış büyük İslam alimi İmam-ı Rabbani Hazretleri'ni konu olan uluslararası sempozyum Haliç Kongre Merkezi'nde başlıyor.

17. yüzyılda Hindistan'da yaşamış büyük İslam alimi ve Müceddid-i Elif-i Sani (Hicri iki bininci yılın yenileyicisi) İmam-ı Rabbani Hazretleri'ni konu olan uluslararası sempozyum Haliç Kongre Merkezi'nde başlıyor. 16 ve 17 Kasım'da Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde devam edecek sempozyumda, İmam-ı Rabbani hakkında dünyadan çok sayıda bilim adamı tebliğlerini sunacak. Süleyman Uludağ ve Hayrettin Karaman'ın açılışını yapacağı sempozyumda; İtalya'dan Prof. Dr. Angelo Scarabel, Pakistan'dan Prof. Dr. Arif Naushahi ve Prof. Dr. Muhammed İkbal Mücadidi, Yeni Zelanda'dan Prof. Dr. Arthur F. Buehler, Mali'den Yakup Doucoure, Hindistan'dan Dr. Tayyib Sajjad Ashgar gibi uzmanlar İmam-ı Rabbani'yi anlatacak. Türkiye gazetesi yazarları Prof. Dr. Ramazan Ayvallı ve Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci de konuşmacılar arasında yer alıyor. Sempozyumu düzenleyen Prof. Dr. Süleyman Derin, İmam-ı Rabbani'nin bir Allah dostu, alim, müfessir ve fakih olduğunu söyledi. nbsp;
nbsp;Fatih Vural İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...