İlik naklinden sonra saçları siyahlaştı

Düzenleyen:
İlik naklinden sonra saçları siyahlaştı

YAŞAM Haberleri

Malatya’da çiftçilik yapan Hacı Ömer Kılıç’a (63), 2014’te kan kanseri teşhisi konuldu. Kılıç’a, iki aylık kemoterapi tedavisinin ardından kardeşi Turan Kılıç’tan ilik nakli yapıldı. Nakilden sonra sağlığına kavuşan Kılıç’ın beyaz saç ve sakalları siyahlaştı.

 Eşinin ‘Saçlarını mı boyuyorsun?’ sorusu üzerine durumu fark ettiğini söyleyen Kılıç, saçlarının gençliğinde de beyaz olduğunu belirtti. Kılıç, “Kemoterapi aldım. Tedavimle ilgilenen  Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt’la bizzat görüştüm. Hoca’m bu nakil nasıldır, ne olur diye... Hoca’m da ‘Eğer kök hücre bulunur da, bünyen kabul ederse annenden doğan sıfır bir bebek gibi olacaksın’ dedi. Nakilden sonra Kan Merkezine kontrole gidince buradaki yetkili bana yaşımı sordu. ‘Altmışa geliyor’ dedim, ‘Yok, ben inanmam, saçında hiçbir beyazın yok, olacak iş mi’ dedi. Hemen koştu, diğer hocalara haber verdi. ‘Böyle bir vaka var, gelin görün’ dedi. Onlar da çok şaşırdı” şeklinde konuştu. Prof. Erkurt “Kök hücre nakli bütün vücudu yenileyen çok güzel bir tedavi metodu ve şu anda kendisi hastalığını tam olarak yenmiş durumda” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...