İki yılı aşkın süredir kapalıydı: Hırka-i Şerif Camii’si kapılarını ziyaretçilerine açıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İki yılı aşkın süredir kapalıydı: Hırka-i Şerif Camii’si kapılarını ziyaretçilerine açıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Hz. Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karani’ye bırakılan ve İstanbul Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif 2 yıl aradan sonra ziyarete açılıyor. Ramazan ayının başında Hırka-i Şerif bu sene de ziyarete kapalı olacağını açıklamıştı. Vaka sayılarındaki düşüş nedeniyle bu kararı değiştirdi. Veysel Karani'nin 59’uncu kuşaktan torunu, Vakıf Başkanı Barış Samir, İstanbul Valiliği'nin desteğiyle Hırka-i Şerif'i 22 Nisan'da ziyarete açacaklarını belirtti. TGRT Haber Muhabiri Hanifi Bayar, İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'ne giderek son hazırlıkları anlattı.

İslam dünyasında önemli bir yeri olan kutsal emanet, İstanbul’daki Fatih Hırka-i Şerif Camii’nde sergileniyor. Ramazan’ın ilk Cuma gününden itibaren halka açılan değerli mirası ziyaret etmek için kuyruklar oluşuyor. Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yer alan ziyaret pandemi sebebiyle 2 senedir yapılmıyor.

HIRKA-İ ŞERİF 2 SENENİN ARDINDAN ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Karani’nin torunları tarafından korunan 1500 yıllık kutsal emanet Hırka-i Şerif’in hem zarar görmemesi hem de salgın nedeniyle 2 senenin ardından bir dizi önlem alındı. Ziyaretçilerden mekana girişlerde maske zorunluğunun yanı sıra sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi bekleniyor. Öte yandan mekanda temizlik çalışmaları da yapıldı. Cam mekan içinde korunan Hırka-i Şerif, oda sıcaklığı korunarak 24 saat boyunca takip edilecek.

İki yılı aşkın süredir kapalıydı: Hırka-i Şerif Camii’si kapılarını ziyaretçilerine açıyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...