İki derde daha deva

İki derde daha deva

YAŞAM Haberleri

K.Maraşlı Didem (11) yatağa mahkûm babası için sosyal medyadan çağrı yapınca belediye ve kurumlar seferber oldu. Dört çocuk babası hastaneye kaldırıldı, aileye yardım yağdı. Mahsur kaldığı Hindistan'dan özel seferle getirilen İzmirli Seda Yavaş da "Türk olduğum için gururluyum" dedi.

BABASI İÇİN VİDEO ÇEKTİ
Yardımçığlıklarına koşuldu
Sağlık Bakanlığı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında vatandaşlarımızın ‘imdat’ çağrılarına anında cevap veriyor. Son örnek Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinden geldi. Arıklar Mahallesi’nin yaşayan Didem Demir (11) yataktaki hasta babası Hasan Demir’in yanında çektiği video ile yardım istedi. Sosyal medyadan gözyaşları içinde babasının durumunu anlatan Demir “Onun vücudu beton gibi ve hasta. Allah rızası için gelin yardım edin. Onu çok seviyorum” sözleri sonrası bakanlık anında devreye verdi. Kronik eklem hastası olduğu öğrenilen 4 çocuk babası Demir, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İhtiyaç sahibi aileye yardım için birçok kurum da sıraya girdi. Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ın ziyaret ettiği küçük Didem “Şu an çok mutluyum. Tedavisi sürüyor. İyileşecek o” dedi.

SEDA YURDA DÖNDÜ
Bu defa sevinçten ağladı
Seda Yavaş, mart ayının başında zihinsel engelliler için eğitim sertifikası almak için Hindistan’a gitti. Seda Yavaş, koronavirüs salgının patlak vermesiyle yurda dönemedi. Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosluğunu arayan Yavaş, en yakın tarih olan 22 Mart’a bilet aldı. Uçuşun iptal olması üzerine Yavaş, Hindistan’da mahsur kaldı. Gözyaşları içinde çektiği bir video ile Yavaş “Çocuklarıma, aileme dönmek istiyorum” diye yetkililerden yardım istedi. O sese kulak verildi, planlanan bir uçuşla Seda Yavaş Türkiye’ye getirildi ve İzmir’de karantinaya alındı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yavaş, sevinç gözyaşları içerisinde Türk yetkililere teşekkür etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...