İHH'dan Yemen'e gıda yardımı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İHH'dan Yemen'e gıda yardımı

YAŞAM Haberleri  / AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımı ulaştırdı.

İHH'nın Yemen'in çeşitli bölgelerinde 10 gün boyunca devam eden yardım programının tamamlanması dolayısıyla Hadramevt vilayetine bağlı Tarim kentinde tören düzenlendi.

İHH Ortadoğu Masasında görevli Umut Bilgin, burada yaptığı konuşmasında, "Yardım kampanyası kapsamında 11 ilde, aralarında ülkedeki çatışmalar nedeniyle evlerini terk edenler, ihtiyaç sahibi aileler, çatışmalarda yakınlarını kaybetmiş kişiler ve yetimlerin yer aldığı 5 bin aileye yardım malzemesi dağıtıldı." dedi. 

Bilgin, Hadramevt vilayetinde ise Yemenli sivil toplum kuruluşu Toplumsal Islah ve Hayır Derneği'nin katkılarıyla 220 aileye ulaşıldığını belirtti.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar çeşitli bölgelerde devam ediyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Yemen nüfusunun üçte ikisini oluşturan 18 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

18,8 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyacı var

İHH'dan yapılan açıklamada, iç çatışmaların yaşandığı ve kötü beslenme nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği Yemen'de, 18,8 milyon kişinin gıda yardımına ve temizlik malzemesine ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Acil yardım kapsamında Yemen'e giden İHH ekibinin, Sana, Taiz, Aden, Dali, Cevf, Hadramevt, Şebve ve Marib şehirlerinde 4 bin 725 aileye gıda malzemesi, bin 249 aileye hijyen paketi, 2 bin 375 aileye de bebek maması dağıttığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ekipte yer alan İHH Ortadoğu Masası'nda görevli Umut Bilgin, insani yardımların Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında destek olanlara teşekkür ederek, "Yemen'de mültecilerin sığındığı güvenli bölgelerde, 20 Mart-3 Nisan arasında dağıtmayı planladığımız gıda, hijyen ve bebek maması yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya da ülkede gıda, bebek maması ve hijyen paketi dağıtımlarını sürdüreceklerini aktardı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...