'İdealim yok... Ne iş olsa yaparım abi'

Düzenleyen:
'İdealim yok... Ne iş olsa yaparım abi'

YAŞAM Haberleri

Gençlerin % 38.9’u “iş seçiminde kriterim yok” derken yeniden meslek seçme şansı verilse birçok kişi tercihini doktorluktan yana kullandı

Uluslararası Antalya Üniversitesi tarafından TNS ortaklığıyla gerçekleştirilen araştırmada, lise ve üniversite öğrencisi gençlerin yüzde 38.9’u “iş seçiminde kriteri olmadığını belirterek, fark etmez” cevabını verdi. Türkiye çapında 18 ilde 18 yaş ve üzeri 1514 kişi ile yüz yüze olarak gerçekleştirilen araştırmaya göre gençlerin % 31’i çalışırken yüksek lisans eğitimine devam etmek istiyor; gençlerin % 25’i “mezun olduktan sonra henüz ne yapacağını bilmediğini, henüz düşünmediğini” ifade ediyor. İş seçiminde kriter aramayanların oranı lise mezunu gençlerde % 40.7 olurken, üniversite mezunlarında bu oran % 29.4 oldu. Kırsal kesim de % 64.5 ile yeter ki iş olsun diyen kesim oldu. Türk halkı mesleğini seçme şansı verilse tercihini yüzde 15.5 ile ilk sırada doktorluktan yana kullandı. Halkın % 11.8’i mevcut mesleği yerine öğretmen olmak isteyeceğini belirtirken, avukat olmak isterdim diyenlerin oranı yüzde 9.8 oldu. Yanlış tercihler sebebiyle birçok gencin sevmediği meslekleri icra etmek durumunda kaldığını ifade eden Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, “Araştırmamızın sonuçlarında da görüldüğü gibi ülkemizde meslek sahibi çok sayıda insanımız hayalindeki mesleği icra edemiyor ve değiştirmek istiyor. Yolun başındaki gençlerimizin hayatlarını etkileyecek bu kararın ardından aynı pişmanlığı yaşamamaları için neyi tercih ederlerse etsinler mutlaka severek yapabilecekleri meslekleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...