Her ölüm bir hikâye

Her ölüm bir hikâye

YAŞAM Haberleri

34 kişiye mezar olan Rıza Bey Apartmanı’nda yürek burkan görüntüler yaşandı. Enkazı görmeye gelenler, duygu dolu anlara şahit oldular.... Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, dakikalarca gözyaşı döktü. Geriye boş bir arazi, ölenlerin eşyaları ve acı yüklü hatıralar kaldı.

İzmir'in Seferihisar açıklarında 30 Ekim günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, geriye yaşanmışlıklar bıraktı. Cenazeler gözyaşları arasında defnedilirken, enkaz altından çıkan dramlar da yürekleri burktu. Depremden 26 saat sonra kurtarılan Halim Sarı (62), 11 katlı Yılmaz Erbek Apartmanı altındaki markette alışveriş sırasında sarsıntıdan kaçamamıştı. Yaşlı adam, enkazdan çıkarıldı; ancak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kurtarılamadı. Sosyal medya takipçilerinin "Halim Amca" olarak tanıdığı Sarı, Tunceli AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan ile yaptığı diyalogla gündem olmuştu.

Her ölüm bir hikâye

HALALARI BAKIYORDU
Recai-Neslihan Tekin çiftinin çocukları Ömer Yiğitcan Tekin (4), Feryal Özge Tekin (14) ile çocukların halaları Fatma Tekin Öztürk (62), Çanakkale’de defnedildi. Tekin çifti, iş için çocukları, halalarına bırakmıştı.

Her ölüm bir hikâye

TSUNAMİ DALGALARI SÜRÜKLEDİ
Sığacık’ta oluşan tsunamide suya kapılıp ölen 87 yaşındaki Fatma Erçetin, yaklaşık 10 yıldır yürüme güçlüğü çekiyordu. Fatma Nine'ye evde 3 çocuğu bakıyordu. Deprem anında yatağında olan Fatma Nine, çocukları ve komşularının yardımıyla kapı önüne oturtularak korunmaya çalışıldı. Ancak depremin durmasıyla bir anda oluşan tsunamide dalgalar, kale duvarlarını yıkarak, denize 50 metre mesafedeki evin önünde duran Fatma Nine'yi önüne katıp sürükledi. Yaklaşık 100 metre sürüklenen Fatma Nine kurtarılamadı.

Her ölüm bir hikâye

"TORUNUM ÇINAR" DİYE FERYAT ETTİ
Babasını 4 yıl önce motosiklet kazasında kaybettikten sonra annesiyle birlikte dedesi ve babaannesiyle yaşayan Çınar Eren, enkazda ölenlerin en küçüğüydü. Babaannesi Emine Eren, enkaz altında onun elini bir an olsun bırakmadı. Yaşlı kadın, feryatlarını duyan ekiplerin müdahalesiyle çekip kurtarıldı; ancak babaannenin elinden sıyrılan küçük bir el, kurtarma ekiplerini hüzne boğdu. Çınar ile dedesinin cansız bedeni bulundu. Sürekli "torunum" diye ağlayan Emine Eren "Yavrum içeride kaldı, elini hiç bırakmadım" diyerek gözyaşı döktü.

Her ölüm bir hikâye

KARDEŞİNİN ÖLÜMÜNÜ İZLEDİ
Depremden 58 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in enkazdan cansız bedeni çıkarılan küçük kardeşi İpek'in uzun süre ablasıyla iletişim kurduğu ortaya çıktı. Ablasıyla yan yana olan İpek'in 2 gün hayat mücadelesi verdiği, daha sonra ise yanında öldüğü öğrenildi. Depremde İdil'in ayağı, sırt üstü durduğu tek kişilik çekyata sıkışmıştı, sol tarafındaki İpek ise tam yanında oturur vaziyette bulundu. İdil'e ulaşan itfaiye ekibinden Hasan Alaca "Kardeşiyle yan yanalardı, öldüğünde onu izlemiş. 'İtfaiyeci amca, kardeşim öldü' demesi yüreklerimizi sızlattı" dedi.

Her ölüm bir hikâye

"PONPON" YETİM KALDI
Depremde enkaz altına kalarak ölen Aynur-Beril Gidiş isimli anne ve kızı, memleketleri Manisa’nın Kula ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 27 yaşındaki Beril ile 58 yaşındaki annesi Aynur Gidiş'in cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Deprem sırasında dışarıda olduğu öğrenilen Gidiş ailesinin babası iş insanı Reha Gidiş ise cenazede güçlükle ayakta durdu. Cenaze töreninde anne Aynur Gidiş’in tabutunun üzerine başörtüleri serilirken, genç kızın tabutunun üzerine ise duvak konuldu. Ailenin beslediği "Ponpon" isimli tavşan ise akrabalara teslim edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...