Her kadının hikâyesi var

Her kadının hikâyesi var

YAŞAM Haberleri

Kadın, son yıllarda hem sosyal hem ekonomik hayatta daha fazla varlık gösteriyor. Yapılan bir araştırma, tecrübesini paylaşan, duyduğu kaygının aynısının bir başka kadın tarafından da yaşandığını gören kadının daha güçlü olabildiğini gösterdi.

CANAN ERASLAN

Avon tarafından da desteklenen ve adı 'Şimdi Sıra Bende' olan hareketle, dünyanın her yerinden kadınlar birbiriyle buluşuyor, başarılarını kutluyor, potansiyellerini ortaya koyuyor. Araştırmada görüldü ki, kadınlar tecrübelerini paylaşmaktan güç alıyor. Araştırmaya katılan kadınların üçte biri (yüzde 32), bu hikayelerle zorlukların üstesinden gelme gücü bulduğunu anlatıyor. Yüzde 41'i, koronavirüs salgını ve kısıtlamalarının öz güvenini kaybettirdiğini düşünüyor. İşte bu noktada maddi kimliğe de bürünen kampanya devreye giriyor. Kendisini yalnız ve güçsüz hisseden kadınların faydalanması için Avon, yayınlanan her 1 hikâye için sivil toplam kuruluşlarına 1 dolar bağışta bulunuyor. Kadın-erkek fark etmiyor. Her tecrübe, her hikâye önemli. Araştırmaya hikâyesini gönderen Kayserili bir kadın "Başımızı eğmeye o kadar alışmışız ki, o başı kaldırdığımızda neler yapabileceğimizi unutmuşuz" diyor. Bir başkası "Eskiden 'kendi paranı kazanacaksın' deseler rüyadayım zannederdim, şimdi tam da bunu yapıyorum" diye anlatıyor. Bartın'dan bir kadın ise "Olamayacağımız bir şekli hayal etmektense, olduğumuz hâlimizle en iyiyi yapmaya çalışalım" diyerek mücadelesindeki başarıyı nakletmiş.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...