Her gün yediğimiz yiyeceklerin içinden bakın ne çıktı!

Gıda endüstrisi bildiğimiz gibi masum değil. Tadına bayılarak yediğimiz-içtiğimiz besinlerin içinde hayal bile edemeyeceğimiz şeyler çıkabiliyor...
Kolajen
Deri, kemik ve hayvanların diğer vücut parçalarından elde edilen protein kolajen, marmelat ya da dondurma gibi yiyeceklere takviye edilir. Kolajenin yiyeceklerin dokusunu daha parlak gösterdiği söylenir.
Achiote ağacının tohumları
Süt ürünlerinde sıklıkla kullanılan bu tohumlar, gıdalara renk veriyor. Yani bir nevi gıda boyası olarak düşünebilirsiniz.
Sistein
Kek, börek gibi hamur işleri yaparken bu madde kullanılır. Sistein üretmek için, organik bir bileşene ihtiyaç duyulur, bu yüzden ördek tüyleri veya insan saçı kullanılır. Böyle tatsız bir üretim yöntemine rağmen, L-sistein cilt ve saç sağlığı üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Radyasyondan ve yaşlanmadan korur. Madde, hamurun çabuk açılmasını ve kolay işlenmesini sağlamakta olup en çok yufkalık unlarda elastikiyet kazandırmak ve açarken yırtılmaları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.
Ananas
Ananas içinde bulunan bromelain, proteinleri parçalayan bir enzimdir. Genellikle sosis, salam gibi şarküteri ürünlerinde kullanılır.
Latex
Çiğnediğimiz tüm sakızların temeli sentetik polimerdir. Lateks dediğimiz şey ise kauçuk ürünlerin üretimde kullanılmaktadır. olimerlerin insan vücudundaki olumsuz etkisi kanıtlanmadı, ancak imalatçıların 10 dakikadan daha uzun süre sakız çiğnemelerini önermediğini unutmayın.
Ochineal
Yaprak bitlerinden elde edilen kırmızı renkli gıda boyasıdır. Yediğimiz birçok gıdada bulunabilir. Bunlardan en sık karşılaşılanı ise dondurma.