Hemşireler güneşe hasret

Hemşireler güneşe hasret

YAŞAM Haberleri

Hayatları ameliyathanelerde geçen hemşireler, izolasyondan kaynaklanan bedensel ve psikolojik problemlerin pençesine düşüyor.

Gergin ortam strese yol açarken, hemşirelerde tükenmişlik sendromuna da rastlanıyor. nbsp;Kendilerini "güneşi görmeyenler" olarak nitelendiren ameliyathane hemşireleri, gün ışığından yeterince yararlanamamaktan kaynaklanan problemlerinin çözümü için düzenleme yapılmasını istedi. "Ameliyathane Hemşireliği Sempozyumu" kapsamında değerlendirmelerde bulunan Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Koordinatörü hemşire Türkan Gülşen, gün ışığından daha fazla yararlanmaları, ameliyathanelerde güneş ışığına yakın aydınlatma yapılması, çalışma sürelerinin kısaltılması gibi tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Gün boyu penceresi bile olmayan, kapalı ve izole bir ortamda çalışan ameliyathane hemşirelerinin, gün ışığından yeterince yararlanamadıkları için çeşitli problemler yaşadığını kaydeden Gülşen, "Ameliyathane hemşireliği, izolasyondan kaynaklanan bedensel, davranışsal ve psikolojik sorunlara sebep oluyor. Bu hemşirelerde ayrıca tükenmişlik sendromuna da rastlanıyor" dedi. Gülşen, "gergin cerrahlar", kapı önünde bekleyen "gergin" hasta yakınlarının da kendilerinde strese sebep olduğunu sözlerine ekledi. Sempozyumda dile getirilen bir araştırmada ise, 5 yıl fazla ameliyathanede çalışan sağlıkçılarda D vitamini düzeyinin normalin çok altında olduğu bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...