Hem mevsime hem de teninize göre parfüm seçin

Hem mevsime hem de teninize göre parfüm seçin

YAŞAM Haberleri

Hemen her insan güzel kokmayı önemser. Çoğu zaman insanlar bir parfümü benimser ve hayatları boyunca o kokuyu kullanır. Ancak doğru olan mevsimlere göre kullandığımız kokuyu değiştirmemizdir.

DUYGU YILMAZ

Bazı parfümler sıcak günlerde daha iyi bir koku yayılmasını sağlarken bazıları ise serin havalarda daha iyi bir hâl alır. Sıcaklık arttıkça parfümünüzün kokusunun azalması gerekiyor. Örneğin çiçekli sakin kokular tercihiniz olabilir. Yaz aylarında parfümler daha hızlı bir şekilde buharlaşıp kokular birbirine karışacağı için sıcaklarda daha az karışık kokulardan oluşan parfümleri tercih etmelisiniz. Bergamot, yasemin, portakal çiçeği ve gül yaz aylarında tercih edebileceğiniz parfümler arasındadır.  
Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz hafif parfümler seçmelisiniz. Kuru bir cildiniz varsa kokular kalıcılığını daha az gösterir. Bu yüzden baskın kokuların yanı sıra daha sık parfüm kullanabilirsiniz. Esmer tenliyseniz daha kalıcı kokular seçmeli, sarışınsanız da genellikle vanilyalı hafif kokular sizin için ideal olacaktır. Kumral tenliler için baharat kokulu parfümler daha iyi bir seçenek olurken kızıl tenlilere ise yumuşak kremsi kokular daha çok yakışacaktır.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...