Helal olsun sana

Düzenleyen:
Helal olsun sana

YAŞAM Haberleri

Konak’ta eşinden kalan 600 liralık emekli maaşıyla geçinmeye çalışan 70 yaşındaki Nebiha Acar ile Suriye’deki savaştan kaçarak 5 kişilik ailesiyle Türkiye’ye sığınan Hashemi ailesi arasında herkese örnek olacak bir dostluk bağı kuruldu.

Bir akşam, evinin karşısındaki boş binaya sığınan aileyi fark eden Acar, göçmen kaçakçıları tarafından yarı yolda bırakılan 3 çocuklu Suriyeli ailenin kapısını çaldı. Acar, soğuk havada üşüyen Suriyeli aileye hemen onları ısıtacak yatak ve battaniye verdi. Daha sonraki günlerde aileye yemek vermeye başlayan hayırsever kadın, çocuklarından aldığı bazı ev eşyalarını da sığınmacılara ulaştırdı. Geçim sıkıntısı çekmesine karşın Suriyeli komşusuyla ekmeğini paylaşan Nebiha Acar, Hashemi ailesinin Türkiye’deki “annesi” ve “gülen yüzü” oldu. Suriyeli komşularıyla “aile” gibi olduklarını vurgulayan Acar, “Bir öğün yemekten 20 kişi doyar. Yeter ki gönül zengin olsun. Muhtaca yardım etmedikten sonra ne faydası var. Onları kendi evlatlarım gibi görüyorum” dedi. Fadela Abed de Türkiye’ye ilk geldiklerinde sevdiklerinden ayrı düştükleri için mutsuz olduklarını ancak Nebiha teyzenin yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...