Hatay'daki sel nedeniyle birçok ev enkaz altında kaldı

/ Kaynak: AA
Hatay'daki sel nedeniyle birçok ev enkaz altında kaldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Hatay'da gerçekleşen sel ve heyelanın neden olduğu enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, olayda zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor.

Dörtyol ilçesi Çökek Yaylasında sel ve heyelanın neden olduğu enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, olayda zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor. Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Mahmut Dalkır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede olay gününden bu yana elektriklerin kesik olduğunu ifade ederek, 14 kişilik ekiple çalıştıklarını, yaylaya çarşamba gününden itibaren elektrik verileceğini söyledi. Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, sel ve heyelan meydana gelen yaylada hasar ve tespit çalışmaları sürerken İl Özel İdaresi ve Dörtyol Belediyesine ait 2 dozer, 1 paletli kepçe, 1 greyder ve 5 kamyonla yol temizleme ve enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Yaylada, belediye ekipleri, vatandaşların da yardımıyla göçük altında kalan araçları bulundukları yerlerden çıkarmaya çalışıyor. Olayda eniştesi Muhammat Arif Cunbolat'ı kaybeden Ahmet Canki, yaylada hayatın normale döndüğünü, çok sayıda evde hasar maydana geldiği söyledi. Olay akşamı yaşadıklarını anlatan Canki, "Heyelan ablamı ve eniştemi aşağılara sürükledi. Onları kurtarıp, helikopterle hastaneye götürdük. Fakat malesef eniştem kurtulamadı. Şimdi yaralar sarılıyor. Hayat normale döndü. Can
kayıpları hepimizi üzdü" dedi. Heyelan nedeniyle yaylaya su da verilemiyor.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...