Halk eğitim merkezinde işaret dili eğitimi

/ Kaynak: DHA
Halk eğitim merkezinde işaret dili eğitimi

YAŞAM Haberleri  / DHA

MUŞ Halk Eğitim Merkezinde işitme engellileri anlayabilmek için işaret dili kursu veriliyor.

Halk Eğitim Merkezinde haftada iki gün 5'er saat verilen işitme dili kursuna öğretmen, memur, üniversite öğrencileri olmak üzere 50 kişi katılıyor. Toplamda 120 saat sürecek nbsp; kursun eğitmenliğini, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Mehmet Nuri Özcan yapıyor. Duyma problemi nedeniyle işitme cihazı kullanan eğitmen Özcan, kursiyerlere işaret dilini öğretiyor. Kursu bitirenlere sertifika verileceğini belirten Özcan şunları söyledi:
"Halk Eğitim Merkezindeki kursta şimdiye kadar 150 kişiye eğitim verdik. İşitme engellileri anlayabilmek için işaret dilini bilmek gerekiyor. Ben de duyma problemi yaşıyordum. Bu nedenle işitmenin önemini çok iyi anlayabiliyorum. Ülkemizde doğuştan ve sonradan işitme yetisini kaybetmiş çok sayıda insan var. Onların dilinden konuşmamız gerekiyor. Kurslara yoğun ilgi gösteriliyor." nbsp;
Sınıf öğretmeni olan Vedat Özmen, işaret dilini öğrendikten sonra çevresindekilere de öğreteceğini belirterek "Arkadaşlarım, akrabalarım hepsine işaret dilini öğreteceğim. Toplumda duyamayan ve konuşamayan insanlarla iletişim kurmak çok önemli" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...