Hafta sonu kar geliyor

Düzenleyen:
Hafta sonu kar geliyor

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre kar İstanbul'a daha erken yağacak... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yurt geneli hafta sonu Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava etkisiyle kuvvetli yağış İstanbul'da gece saatlerinden sonra kar yağışına dönüşecek.Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun hafta sonu; Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak Pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...