Güzellik uğruna kör olmayın!

Güzellik uğruna kör olmayın!

YAŞAM Haberleri

Estetik dermatolojide en sık uygulanan işlemlerin başında emilebilir dolguların geldiğini söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, merdiven altı uygulamaların ciddi sağlık risklerine sebep olabileceğine vurgu yaptı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kullanılan dolgu maddesi ve uygulama yönteminin çok iyi seçilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Mustafayev “Enjeksiyon veya dolgu malzemesi damarsal yapılarda birikir ve bu birikme sonucu sinirlere baskı yaparsa cilt nekrozu dediğimiz doku ölümü gerçekleşebilir. Ayrıca nadir durumlarda da körlüğe sebep olabilir” dedi. Dolgu işlemini deriye ve alttaki dokuya gelebilecek muhtemel hasarı en aza indirmek için hyalüronik asit dolgu maddeleriyle gerçekleştirmek gerektiğini belirten Dr. Mustafayev, bu işlemin ultrasonla yapılması gerektiğini ifade ederek, “Ultrason destekli dolgu sayesinde dolgunun yapılacağı bölgenin uygun olup olmadığı hatta daha önce yapılan dolgunun derideki yerinin belirlenmesi sağlanabilmektedir” diye konuştu.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...