Güzel havalara aldanıp hafta sonu plan yapacaklar dikkat! AKOM uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güzel havalara aldanıp hafta sonu plan yapacaklar dikkat! AKOM uyardı

YAŞAM Haberleri

AKOM, yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına ve yağışlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde bu akşamdan itibaren yer yer kuvvetli rüzgâr ve yağış geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini duyurdu. AKOM, yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına ve yağışlara karşı yurttaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Güzel havalara aldanıp hafta sonu plan yapacaklar dikkat! AKOM uyardı

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU 10 MART

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bursa ve Balıkesir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 7°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 11°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 8°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

BİR UYARI DA AFAD'DAN

AFAD vatandaşların cep telefonlarına da bir uyarı mesajı gönderdi. Uyarıda, 'Meteorolojiye göre yarın İstanbul’da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karsı dikkatli olun.' ifadeleri kullanıldı.

LODOSA DİKKAT

Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde Cumartesi günü, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...