Günlük hayatı kolaylaştıran tüyolar

Günlük hayatı kolaylaştıran tüyolar

YAŞAM Haberleri

Bazen yorgun oluruz, bazen hiçbir şey yapmadan kötü hissederiz. Tırnağımız kırılır, uykusuz kalır yine mutsuz oluruz. Aslında büyüttüğümüz küçük sorunların basit çareleri var.

CANAN ERASLAN

¥ Yüzünüz gergin olsun istiyorsanız, bir kaşık bebek pudrasını sodayla kıvamlı hâle getirip yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika sonra durulayın.
¥ Parfümün bitmiş ama elinde sadece krem var. O zaman hoş kokulu bir yağı vücut kremine damlatıp bileğinize, dirseklerin iç kısmına, kulak arkası ve omuzlara sürün. Koku uzun süre kalacaktır.
¥ Aydınlatıcı olarak vazelin kullanabilirsiniz. Kirpikleri, kaş altlarına, elmacık kemiklerine sürüp parlayın. Hatta ruj yerine bile geçer.
¥ Saçlarınızın parlaması için duştan önce zeytinyağı sürüp biraz bekleyin. Daha sonra yıkadığınızda farkı göreceksiniz.
¥ Saçlar için sirke de çok güzel bir seçenek. Su ve elma sirkesini karıştırıp saçınıza bolca yedirin, durulayın. Bakterileri öldürüp kepeği de temizler bu karışım.
¥ Kötü sürpriz sivilce. Hemen bir Aspirin ezin, suyla karıştırıp sivilceli bölgeye uygulayın. Biraz bekleyip durulayın, kuruduğunu göreceksiniz sivilcenin.
¥ Çok yorgun bir günün ertesinde kahve yerine bol su tüketmeye çalışın. Özellikle limonlu su.
¥ Dışarı çıkacaksınız, tırnağınız kırıldı. O bölgeye bir kağıt parçası yapıştırın, oje sürün, fark edilmeyecek.
¥ Uykusuzsunuz, gözleriniz de şişti. Hemen bir patatesi ikiye bölüp gözlerinizin üzerine koyun.
¥ Rimelin göz kapaklarınıza bulaşmaması için göz kenarına vazelin sürebilirsiniz.
¥ Ojenin tırnak etlerine bulaşmaması için de vazelin iyi bir tercih.
¥ Karbonat çok iyi bir koku gidericisidir. El ve ayak terlemelerinde ve koltuk altı terlemelerinde çözünmüş karbonat kullanabilirsiniz. Hatta ağız kokusuna da.
¥ Saçınıza bir şeyler yaptınız ama beğenmediniz... Kuru şampuan deneyin, eski hâline gelecektir.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...