Güngören'de gece yarısı korkutan olay! Apartmanda çatlaklar oluştu, iki bina tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Güngören'de gece yarısı korkutan olay! Apartmanda çatlaklar oluştu, iki bina tahliye edildi

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Güngören'de bulunan 4 katlı bir binada gece saatlerinde çatlaklar meydana geldi. Çatlaklar oluşan bina ve bitişiğindeki 5 katlı başka bir bina güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Sokak ise tedbir amaçlı kapatıldı.

İstanbul Güngören'de bulunan 4 katlı bir binada yaşayan vatandaşlar, gece saatlerinde binadan sesler gelmesi üzerine şüphelendi. İnceleme yapan apartman sakinleri, evlerinin içinde ve bina dışında çatlaklarların oluştuğunu görünce durumu yetkililere bildirdi.

İKİ BİNA TAHLİYE EDİLDİ, SOKAK KAPATILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve Güngören Belediyesine ait zabıta ekipleri incelemede bulundu. İncelemeler sonucu çatlaklar oluşan bina ile bitişiğindeki 5 katlı binanın sakinleri güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Polis ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, sokak tedbir amaçlı kapatıldı.

Sabah saatlerinde bina temelinde inceleme yapılacağı öğrenilirken, incelemelerin ardından binaların durumuna ilişkin karar verileceği belirtildi.

KİMİSİ SOKAKTA BEKLEDİ, KİMİSİ AKRABASINA GİTTİ

Binadan tahliye edilen vatandaşların bir kısmı sokakta beklerken, bazı vatandaşların ise çevrede bulunan akrabalarının evlerine gittiği öğrenildi. Boşaltılan binaların yan tarafında yapımı devam eden bir inşaat ise dikkat çekti.

Dört katlı binada oturan vatandaşlar, binalarında çatlak olduğunu ve bazı fayansların döküldüğünü, yaşanan sıkıntının yanlarında bulunan diğer binanın önündeki inşaattan kaynaklanabileceğini söyledi.

Güngören'de gece yarısı korkutan olay! Apartmanda çatlaklar oluştu, iki bina tahliye edildi
Ekiplerin incelemesi sürerken, tahliye eden binalarda yaşayan vatandaşlar sokakta bekledi

"ÇIKTIK DIŞARI BEKLİYORUZ"

Tahliye edilen binada oturan Nevzat Civcik isimli bir vatandaş, "Şu anda bekliyoruz, tam olarak ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Yan binada sallantı olmuş, herhalde fayanslar dökülmüş. Biz de onun için çıktık dışarı bekliyoruz, bakalım ne olacak. Zabıta ekipleri geldi, biz de dışarıda bekliyoruz. Bizim binada çatlak yok, yan binada var" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...