Güneş gözlüğünü yüzünüze göre seçin

Düzenleyen:
Güneş gözlüğünü yüzünüze göre seçin

YAŞAM Haberleri

Güneş gözlüğü, UV ışınlarının zararlarının arttığı günümüzde, yazın olmazsa olmazlarından. Gözlük alırken mutlaka kaliteli cam, ışınları kırma gibi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor.

CANAN ERASLAN - Modacılar, bu yaz güneş gözlüğünde trendin büyük çerçeveler, renkli ve çarpıcı modellerden oluştuğuna dikkat çekerken, model kadar önemli nokta da, yüze yakışanı seçmek... Peki aynaya bakıp en beğendiğimizi seçsek olmaz mı? Atasun uzmanları, “Olur ama yüz şeklinize de dikkat edin” diyerek şu tavsiyelerde bulunuyor:
- Eğer yuvarlak bir yüz şekliniz varsa; yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecek güneş gözlüğü çerçevesi seçmelisiniz. Köşeli çerçeveler tercih edin. Güneş gözlüğünün sapını daha kalın seçerek yüzünüzü daha uzun gösterebilirsiniz. Çok yuvarlak güneş gözlüklerinden uzak durun.
- Oval bir yüz şekline sahipseniz şanslısınız. Hemen hemen her güneş gözlüğü tipini rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Yüzünüzün doğal orantısını bozacak modellerden uzak durun. Ayrıca yeni trendleri takip etmek istiyorsanız, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
- Dikdörtgen ya da kare köşeli bir yüze sahipseniz; amacınız yüzünüzün bu keskin hatlarını daha da yumuşatmak olmalı. Güneş gözlüğü tercihlerinizi yuvarlak olan modellerden yana kullanmalısınız. Sezonun trendi ‘’Cat Eye’’ güneş gözlükleri de köşeli yüzler için biçilmiş kaftan.
- Yüzünüz alnınızdan çenenize doğru daralıyorsa yüz tipiniz üçgen demektir. Damla ya da Cat Eye güneş gözlükleri alnınızdan çenenize doğru geçişi yumuşatacağı için size çok yakışacaktır. Bu tip modelleri sevmiyorsanız, alt kısmı çerçevesiz olan metal güneş gözlüklerini de tercih edebilirsiniz.
- Yüzünüz yanaklara ve çeneye doğru giderek daralıyorsa kalp şeklinde bir yüz tipiniz var demektir. Bu durumda geniş alnınızı daha dar gösterecek güneş gözlükleri seçmek doğru olur. Desenli ve kalın çerçeveli güneş gözlükleri seçip yüz hatlarınıza dikkat çekmek doğru bir hareket olmayacaktır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...