Gül: Kimler yaptıysa ortaya çıkarılacak, cezalandırılacaktır

Gül: Kimler yaptıysa ortaya çıkarılacak, cezalandırılacaktır

YAŞAM Haberleri

Gül'den ses kayıları ile ilgili ilk açıklama: "Bunu kimler yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Bu işe bulaşanlar kimlerse cezalandırılacaktır"

Gül, dün yayınlanan ses kayıtları ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:''Devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya geldiği bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi çok büyük bir cüretkarlık ve bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir.Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Bununla ilgili hem Müsteşar hem Bakan hem de Başbakan ile görüştüm, ne gerekirse yapılacak. Bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı, muhakkak ortaya çıkarılacaktır. En üst seviyedeki devlet bürokrasisinin, profesyonellerin bir araya gelip, bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bu toplantılar. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Muhakkak bu işe bulaşanlar, katkı verenler kimlerse ortaya çıkartılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde de cezalandırılacaktır." (Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...