Grip paniği kabusa dönüyor

Düzenleyen:
Grip paniği kabusa dönüyor

YAŞAM Haberleri

Ülkenin dört bir yanında insanlar karantinaya alınırken, İstanbul ve Adıyaman’da tedavi altındaki iki hasta öldü

Türkiye’de domuz gribi kâbusu devam ediyor. Adıyaman’da gribal enfeksiyon rahatsızlığı sebebiyle Besni Devlet Hastanesi’ne giden 47 yaşındaki Aysel Yıldız 5 gündür sürdüğü hayat mücadelesini kaybetti. Yapılan bütün müdahalelere rağmen dünyaya gözlerini kapatan Yıldız’ın H1N1 virüsü için yapılan tahlil sonuçları da pozitif çıktı. İstanbul’da da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 gündür tedavi gören Sabri Ö. önceki akşam öldü. 57 yaşında hayatını kaybeden adam solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvurmuştu. Kartal’da 3 kişide daha benzer şikâyetlere rastlanırken, 6 Ocak’ta 39.1 dereceyle Lütfi Kırdar hastanesine giden ve domuz gribi teşhisi konulan Remziye T.’nin (46) yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Aynı şekilde  87 yaşındaki Mustafa C.A. da yoğun bakıma alınırken, 74 yaşındaki Volkan B. yoğun bakımında yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ise 3 Ocak’ta “baş ağrısı” şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Suriye uyruklu Z.F.’nin (39 “domuz gribi” yüzünden öldüğü tespit edildi. 
Öte yandan Gaziantep’te  U.G. S.B. A.Ö. ve İ.B, isimli şahıslar H1N1 virüsü şüphesiyle karantinaya alınırken, Nevşehir’de yüksek ateş ve grip nedeniyle devlet hastanesine giden 4 kişiden birinde H1N1 virüsü tespit edildi. Diğer 3 hastadan alınan numunelerin gönderildiği Ankara’daki laboratuvardan sonuç bekleniyor. Kahramanmaraş’ta ise asker Tayfun A. (20), izni bittikten sonra birliğine teslim olmak için bindiği otobüste rahatsızlanınca domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Batman’da 4, Diyarbakır Ergani’de de iki kişi karantina altına alındı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...