Göstericiler Bursa'da Ak Parti binasına saldırdı

Göstericiler Bursa'da Ak Parti binasına saldırdı

YAŞAM Haberleri

Bursa'da Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek yürüyüşü yapan grubun bir bölümü, AK Parti İl Başkanlığı önünde polislere ve parti binasına taşla saldırdı.

Bursa'da Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek yürüyüşü yapan grubun bir bölümü, AK Parti İl Başkanlığı önünde polislere ve parti binasına taşla saldırdı. Kültürpark'ta toplanan grup, Heykel'e kadar yürüyüp Taksim'deki gösterilere destek verdi. Polisin tutumu ve gezi parkındaki düzenlemeye tepki gösteren kalabalık, Heykel'de oturma eylemi yaptı. Göstericiler Atatürk Caddesi'nde tramvay duraklarına zarar verdi. Atatürk Caddesi eylemcilerin tepkisi nedeniyle 4 saat trafiğe kapandı. Heykel'deki grubun bir bölümü Haşimişcan Caddesi'ni takiben Ak Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Burada polis ve hükümet aleyhine slogan atan grup, kaldırımlardaki taşları sökerek binaya ve polislere fırlattı. Yüzleri maskeli bazı göstericilerin ellerindeki bira şişeleri dikkat çekerken, polis takviye kuvvet istedi. Ak Parti tabelasına taş atan göstericilerin bir kısmının Türk bayrağı taşıması dikkat çekti. Çevik kuvvet otobüsünün camları kırılırken, karakoldan çevik kuvvete takviye gönderilen polis memurları zor anlar yaşadı. Göstericiler, "sıksana sıksana, biber gazı sıksana" sloganları attı. Olay yerine gelen takviye robocop ekibi göstericileri, müdahale etmeden dağıttı. Sağduyulu davranan polisin biber gazı ya da herhangi bir güç kullanmaması dikkat çekti.
Öte yandan; Bursa'da yeteri kadar çevik kuvvet memurunun bulunmaması da tartışmaları beraberinde getirdi. 10 yıl öncesine kadar 600-700 civarında çevik kuvvet memurunun bulunduğu Bursa'da 200 çevik kuvvet kaldığı, bunun da bir kısmının İstanbul'a takviye gönderildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...