Görme engelli çifte ‘Braille Alfabeli’ evlilik cüzdanı verildi

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Görme engelli çifte ‘Braille Alfabeli’ evlilik cüzdanı verildi

YAŞAM Haberleri  / IHA

Sultangazi Belediyesi, yaklaşan Engelliler Haftası dolayısıyla nikâhları kıyılan engelli çiftlere Braille Alfabesi’yle hazırlanan aile cüzdanları veriyor.

Bu sayede görme engeli olan çiftler aile cüzdanlarını göremeseler de dokunarak yazılanları okuyabiliyor. Görme engelli Çiğdem Gül ve Evren Özarkal çiftinin nikâhı Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından kıyıldı. Görme engelli çift, kendileri için özel olarak Braille Alfabesi’yle hazırlanan aile cüzdanını aldıklarında duygu dolu anlar yaşadı. Görme engelli gelin Çiğdem Gül, “Çok duygulandırdınız beni. Belediyede çalışmaya başladığımdan beri bana hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmediniz. Şu anda bizim için tasarlamış olduğunuz özel cüzdandan dolayı da çok teşekkür ederim” diye konuştu. Ahmet Faruk Sarıkoç İSTANBUL İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...