Google sansür listesinde birinciyiz

Google sansür listesinde birinciyiz

YAŞAM Haberleri

Dünya genelinde içerik silme isteklerinin yarısı Türkiye'den geldi. Google ise bu taleplere, kendi ilkelerine göre işlem yaptı.

2013 Şeffaflık Raporu'nu açıklayan Google, yılın ilk altı ayında 3 bin 486 içerik silme talebi aldı. Bunun bin 673'ü Türkiye'den geldi. ABD 545, Brezilya 321, Rusya ise 257 talepte bulundu. Geçen yıla göre 10 kat fazla talepte bulunan Türkiye, 12 bin 162 içeriğin silinmesini istedi. Türkiye'nin gelen taleplerinin üçte ikisinin; internet üzerinde ifadeyi sansürleyen 5651 sayılı internet yasasının ihlali iddiasıyla yapıldığı açıklandı. Google bu taleplerden kimini yerine getirirken, büyük kısmını da kendi ilkelerini ihlal etmediği gerekçesiyle yerine getirmedi. Bir siyasinin seks skandalıyla ilgili arama sonuçları, Kürdistan haritası ve bir savcının kalitesini eleştiren blog yazısına ilişkin mahkeme kararlarına nbsp;rağmen içerik kaldırılmadı. Hükümet yetkililerinin telefon ve hesap bilgileri ve Atatürk ile ilgili bazı video ve blogların bir kısmı "Google'ın kendi ilkelerini ihlal ettiği için" kaldırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...