Gizli kahraman karbonat

Gizli kahraman karbonat

YAŞAM Haberleri

Mutfaklarda kullanılan besin maddelerinin yararları saymakla bitmiyor. Evinizden eksik etmediğiniz sağlıktan temizliğe pek çok faydası bulunan karbonatın etkilerine siz de çok şaşıracaksınız.

DUYGU YILMAZ

¥ Bilindiği üzere temizlik denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de karbonattır. İster karbonat döktüğünüz nemli bir bezle meyve ve sebzelerinizi silin, ister yıkama suyuna döküp besinleri bekletin. Her yöntem de faydalı olacaktır.  
¥ Her gün kullandığınız tarak ve fırçaları hijyen açısından belirli aralıklarla temizlemek gerekiyor. Peki nasıl temizleyeceğiz? Sıcak su dolu bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı karbonat koyup, taraklarınızı bir süre içerisinde bekletip durulayın.
¥ Bulaşıklarınızda bulunan inatçı yağ lekelerinden de karbonat yardımıyla kurtulabilirsiniz. Makinenizi çalıştırmadan önce karbonat da eklemeyi unutmayın.
¥ Sinek ve böcek sokmaları epey can sıkıcıdır. Bu gibi durumlarda su ve karbonatı karıştırarak elde ettiğiniz sıvıyı ısırılmış bölgeye sürüp beklettiğinizde iyi geldiğini göreceksiniz.
¥ Ağız temizliğinde karbonatın gücünü duymayan yoktur. Bir bardak suya karbonat ekleyin ve ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Ağzınızın kötü kokudan arındığını hemen fark edeceksiniz.
¥ Narin bir tene sahip olan bebeğinizin kıyafetleri için kimyasaldan uzak durmak isteyebilirsiniz. Ancak ek gıda sürecindeki inatçı lekeler de epey can sıkıyor. Bu aşamada organik bir deterjanla yarım bardak karbonatı karıştırarak çamaşırlardaki lekelerden kurtulabilirsiniz.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...