Giyim tarzı ile yaşınızı küçültün

Düzenleyen:
Giyim  tarzı ile yaşınızı küçültün

YAŞAM Haberleri

20’li yaşlarda büyük olmaya, 40 ve 50’lerde daha genç görünmeye gayret ederiz. Giysilerden yardım alalım ama komik olmamak için dikkat şart...

CANAN ERASLAN

Moda kendinize yakışandır... Evet bu söz her dönemde, giyinmenin en önemli kuralları arasında. Moda diye çok zayıf bir kadının dik çizgili kıyafetler giymesi nasıl yakışıksızsa, kilolu bir kadının da kocaman çiçekli elbiseler tercih etmesi o denli kötü duruyor. Yaşı 50’leri geçtiği hâlde renkli gözlükler, abartılı takılar ‘abes’ kaçarken 20’li yaşlarda genç bir kız, daha ‘olgun’ görünmek hevesiyle komik hâle düşebilir. Onun için moda, marka, lüks, trend demeden, yakışanı giymek önemli. Moda ve imaj danışmanı Burçak Ilıman da aynı fikirde. Kendisinden yaşa göre giyinmenin tüyolarını alırken, ilerleyen yaşlarda ‘daha genç’ görünmenin hangi tip kıyafetle mümkün olacağına dair incelikler de öğrendik. Burçak Hanım’a göre, 20’li yaşlarda renkler, desenler alabildiğince özgür olmalı... Otuzlu yaşlarda karakter ön plana çıkıyor, topuklar yükseliyor. Desenli kıyafetler bu yaşa gidebilecek seçimler olabilir. 40’larda bol paça, yüksek bel daha genç gösteriyor. Bu yaşlar iddialı giyim için uygun. Abartılı takılardan vazgeçilmesi gereken 50’li yaşlarda fularlar, saç rengi ve hatta parfüm çok önemli. 

Abartılı aksesuar yaşı iyice büyütür

Bu yaş grubundaki kadının, sadeliğe yönelmesi şart. Abartılı aksesuarlar yaşı iyice büyüttükleri için kaçınılmalı, ince görüntülü takılar kullanılmalı. Fularlar ve koyu oje bu gruptaki kadınlar tarafından tercih edilebilir. Topuklu ayakkabı bu yaş grubunun da vazgeçilmezi. Saç ve cilt tonunuza en iyi uyan renk grubunu öğrenin. 

Kaliteli çantalar yüksek topuklar

Hem iddialı hem sofistike olmanın en doğru zamanı 40’lı yaşlar. Giysi tarzlarınızı bu dönemde değiştirebilirsiniz. Bu yaş grubundaki kadınların gardırobunda mutlaka şık ve kaliteli bir çanta olmalı. Mat makyaj yapmalarını, abartılı makyajdan kaçınmalarını öneririm. Şık bir pardösü, kaliteli bir saat ve yüksek topuklu ayakkabılar mutlaka bulunmalı.

Pilili etekten vazgeçin
Kalem tipi etekleri sık kullanıyorsanız, bunlardan vazgeçmelisiniz. Mutlaka geniş paçalı pantolon edinin. Yüksek ve geniş paçalı pantolonla tulumlar, 30’lu yaşlar için idealdir ve daha genç gösterir. Bu tür modeller zarif de gösterir. Beyaz gömlek yüksek topuklar, bu yaşın olmazsa olmazı... Parlak ve ışıltılı detaylar, tazelik izlenimi verir. 

Özenmeyin ‘tarz’ olun
Bu yaşlarda büyük görünmeye özenmek yerine, gardırobunuzda cıvıl cıvıl renklerde kıyafetlere yer verin. Topuklu ayakkabıyı bu yaşlarda doğru kullanmak çok önemli ama bir köşede stilettonuz bulunmalı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...