Gezi Parkı’na kışla Taksim’e de cami

Düzenleyen:
Gezi Parkı’na kışla Taksim’e de cami

YAŞAM Haberleri

Erdoğan: Gezi Parkı’na o tarihî eseri inşa edeceğiz. AKM binasının olduğu yere dev opera binası, Maksem’in olduğu yere de Taksim’in ihtiyacı olan camiyi yapacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ‘Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihî Eseri Tanıtım Programı’nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni projelerle İstanbul'un çok daha ileriye taşınacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum; bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihî eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihî bir eser vardır, o tarihî eseri oraya yeniden kurduracağız. Adı bunun ister Tarih Müzesi olur, ister Şehir Müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım. Dünyada bir çok şeyler konuşuluyor ya. Yok Almanya’dakiler bir şeyler diyor. Onlara bir köşe yaparız orada ve köşede onların neler yaptıklarını dünyaya tanıtırız. Fransızlara, Amerikalılara da bir köşe yaparız. Dünya hepsini tanısın. Bizim tarihimiz kara tarih değil ak tarihtir bunu görsünler” dedi.

CAMİ VE OPERA BİNASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir diğeri Maksem. Maksem’in olduğu yere de Taksim Meydanı’nın ihtiyacı var. Oraya bir cami yerleşmesi lazım, onu yapacağız. Bir diğeri de AKM. AKM ile ilgili ön hazırlık var. Oraya gerçekten dev bir Opera binasını da oraya yerleştirmek suretiyle ‘sanat anlayışımız bu’ demek lazım. Şu anki bina depreme dayanıklı değil. Gümüşsuyu’nda çıkarken araçlar yerin altına girecek. Taksim Meydanı da tamamen yayalaştırılmış olacak. Böyle güzel bir meydana bizim ihtiyacımız yok mu? Var. Taksim Meydanı’nı bu hale getirmemiz lazım. Onun için de cesaret. Kültür Bakanımız, Belediye Başkanımız burada; Cumhurbaşkanı olarak ben de buradayım. Başbakanımız zaten ’evet’ dedi. Adımı atacağız, biran önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor biz ona bakalım. Dünyada her ülke bu tür meydanlarla anılır. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok."

“HAİNLER EN AĞIR  HEZİMETİ YAŞADI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda şu bilgileri verdi: “2009’dan itibaren hayata geçirdiğimiz reformlar, bölge halkına sorunun kaynağının örgüt olduğunu tartışmasız gösterdi. Halk devletin iyi niyetini, samimiyetini, yatırımları bizzat tecrübe etti. Bölücü terör örgütünün ise hizmetleri engellemek, bölgeyi cahilliğe ve yoksulluğa mahkûm etmek için çalıştığı iyice anlaşıldı. Ülkemizin birliği ve kardeşliğine yönelik en büyük saldırı boşa çıkarıldı. Örgüt, tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. Yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 7 bin 600’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi.”
Gezi Parkı’na kışla Taksim’e de cami
BAŞBAKAN DEV PROJELERİN SIRRINI ANLATTI
Az konuşuyoruz çok iş yapıyoruz!

Binali Yıldırım, “Milli gemiler Türkiye’nin hep gündeminde olmuş, 2000’lere kadar sadece konuşulmuştur. Ama şimdi konuşmuyor, yapıyoruz” dedi
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin yerlileşme ve millileşme konusunda yapacağı çok iş bulunduğunu belirterek, “Bu konularla ilgili adımlarımızı da attık. Özellikle bölgesel uçak, milli harp uçağı, helikopter, piyade tüfeği, milli tank, milli gemi projeleri ve daha niceleri... Bütün bunların amacı Türkiye’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artırmak, dosta güven, düşmana korku salmaktır” dedi. İstanbul Tersane Komutanlığındaki törende konuşan Yıldırım, güçlü bir ülkenin, güçlü bir orduyla mümkün olduğunu, Türkiye’nin bulunduğu konum itibarıyla güçlü olmaktan başka çaresi olmadığını anlattı. Yıldırım, “Etrafımız ateş çemberi ve birçok mazlum milletler bizim desteğimizi bekliyor. Onun için kendi ülkemizde sadece savunma kabiliyetimizi geliştirmek yetmez, aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetimizi de geliştirmek zorundayız. Bunu da yaparken, yerli kaynaklara dayanmamız gerekir. Dışarıdan aldığınız her ekipman, her muharip araç, günün birinde size çaresizliği de beraber getirir. 1974 çıkarma harekatında biz bunu gördük. Bu topraklarda var olmanın olmazsa olmaz şartı güçlü olmak, güçlü olmaya da devam etmektir.  Az konuşuyoruz, daha çok iş yapıyoruz. Bize yakışan, bu millete de yakışan budur” diye konuştu. 
Akşam da şehit yakınları ve gazilerle yaptığı iftarda konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir plan Türkiye'yi Türk milletini bu mukaddes yolundan asla döndüremeyecektir. Suç işleyen cinayete ortak olan herkes mutlaka adalet önüne çıkarılacaktır. Çok yönlü olarak yürüttüğümüz çalışmalarla her geçen gün netice alınmaya başlanmıştır. Terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere de buradan bir mesajım var. Biz bu terörü halledeceğiz ama siz bunlara destek verdiğiniz için bir gün bu büyük milletin yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...