Genelkurmay, sınırda bin 30 kişinin yakalandığını açıkladı!

/ Kaynak: İHA
Genelkurmay, sınırda bin 30 kişinin yakalandığını açıkladı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan bin 30 kişinin yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan bin 30 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 10 şahıs olmak üzere toplam bin 40 şahsın yakalandığı bildirildi.  Ayrıca hudut hattında; bir adet büyükbaş hayvan, bin 100 paket sigara, bir adet cep telefonunun ele geçirildiği ifade edildi. Gün içerisinde yasadışı yollarla Irak'tan Türkiye'ye girmeye çalışan iki şahıs yakalandığı belirtilerek Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 12 şahsın ve Türkiye'den Bulgaristan'a çıkmaya çalışan iki şahsın yakalandığı da ifade edildi. 
Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam bin 56 şahsın yakalandığı vurgulanarak, "Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 152 şahıs ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 510 şahıs yakalanmıştır" denildi. 


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...