Genelde gerginiz

Düzenleyen:
Genelde gerginiz

YAŞAM Haberleri

Kime sorsak "gerginim" diyor, stres sebeplerini sayıyor. Kişiye, yere ve zamana göre değişen stres konusunda "çağın sorunu" olduğu konusunda da hemfikiriz galiba. Çünkü yapılan araştırmalar bazılarının zaman zaman, bazılarının 'sürekli' stresli ve gergin olduğunu gösteriyor.

CANAN ERASLAN - NG araştırmanın yaptığı belirlemeye göre, her 10 kişiden 4'ü gün içindeki ruh hâlinin genelde stresli geçtiğini belirtirken, 5'i ise zaman zaman, belli durumlara göre bu duyguya büründüğünü ifade ediyor. Sadece yüzde 1'i ise "Hayatımda bu duyguya yer yok" dedi.
Araştırma sonuçlarına göre, en büyük stres kaynağı gelecek kaygısı. Mizacımıza ters düşen ve kendimizi zor durumda hissettirecek her durum, stres etkeni olarak karşımıza çıkabiliyor aslında ama geleceğimizi düşününce hep kaygılanıyoruz. Genelde karamsar ruh hâline sahip kişiler gelecekte kendisini nelerin beklediğini düşünürken kaygıya kapılıyor, ve bu kaygı bütün hayatını zehir ediyor bir anlamda. 

Neden stresliyiz?

Gelecek kaygısı %30
Ekonomik nedenler %19
İş / okul %17
Koronavirüs salgını %12
Aile %12
Sevgili / eş %6
Trafik %
Diğer %3

Neyse ki umudu koruyoruz

Peki, ruhsal ve bedensel sağlığımızı etkileyen bu canavarla başa çıkamaz mıyız? O mu bizi, biz mi onu kontrol edeceğiz?
İşte burada Türk insanının iyimserliği ortaya çıkıyor. Her 10 kişiden 6'sı geleceğe iyimser bakıyor ve tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe iyimser bakabiliyor, daha mutlu olabileceğine inanıyor. Yüzde 1'lik kesim ise karamsar olmaya devam ediyor...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...