Gelin almak için bin 800 km gittiler, 45 bin TL kaptırdılar

Düzenleyen:
Gelin almak  için bin 800 km gittiler, 45 bin TL kaptırdılar

YAŞAM Haberleri

Manisa’da yaşayan Kadir Uslu, eşi Nazife ile birlikte oğulları Halil İbrahim'i evlendirmek için bir şahıs aracılığıyla Azerbaycan’a gitti.

On gün bu ülkede kalan aile oğullarını evlendiremeyeceklerini anlayınca Manisa’ya dönmek istedi. Otobüste bir muavinin akrabası olan bir kız ile oğlunu evlendirilebileceğini söyleyince aile yeniden umutlandı. Muavin, Halil İbrahim için Iğdır’da bir kız bulduğunu belirterek, kızla tanışmaları için aileyi çağırdı. Manisa’dan Iğdır'a bin 800 kilometre yol giden aileyi, kendilerini kızın akrabaları olarak tanıtan şahıslar karşıladı. Burada aileden altın ve nakit olarak toplamda 45 bin lira başlık parası alan şahıslar ortadan kayboldu. Bir iş yeri sahibinin kendilerini ikaz etmesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan Uslu ailesi soluğu karakolda aldı. Geçmiş dönemde benzer suçlardan sabıkası bulunan şahısları teşhis eden aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Koyunları üzerinden toplamda 45 bin lira kredi çektiklerini belirten Uslu, “Bizim haysiyetimizle oynandı. ‘Biz teröristiz, sizi öldürürüz’ diye bize telefon açıyorlar. ‘Devlet tanımayız biz’ dediler. Uşak’tan ileri gitmem artık. Iğdır’a gidip de kız vereceğiz diyene kimse kanmasın” dedi.
Aykut Yeniçağ - Ersen Doğan MANİSA İHA
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...