Fındık kabuklarını çöpe atmamalısınız.. 1 tanesinin bile süper etkileri çıktı
Fındık kabuğunun faydalarını duyunca bir daha çöpe atmayacaksınız. Sıkça tükettiğimiz fındık tam bir vitamin deposu fakat çöpe attığımız kabukları fındıktan bile daha faydalı!
Öğünlerde büyük beğeniyle tükettiğimiz fındıkların faydasını saymakla bitiremeyiz. Fındık tüketirken genellikle kabuklarını çöpe atarız. Fakat fındık kabuklarını çöpe atmamalısınız. Çünkü içerdiği vitaminler nedeniyle erken yaşlanmanın önüne geçebilirsiniz. Peki, nasıl?
Herkesin büyük bir zevkle tükettiği fındık kararında tüketildiği taktirde büyük faydaları var. Beyin sağlığını ve kemikleri koruyan fındık öğünlerimizin de vaz geçilmezi. Fakat kabuklarındaki vitaminler fındıktan daha çok desek ne düşünürdünüz?
Fındık kadar faydalı olan fındık kabuklarının içerisinde Paclitaxel ve diğer taxanes türevleri barındırıyor. Bu türevler kanserli hücrelerin oluşmasının önüne geçiyor. Ayrı fındık kabukları siz bilmeseniz bile birçok ilacın içerisinde yer alıyor. Peki fındık kabuğunun faydaları neler nasıl kullanılır?
Yeniçağ'da yer alan haber göre; Fındık kabuğunun faydaları sıralandı. İşte o faydalar
-Fındık kabuğu kaynatılarak tüketildiğinde; bağırsakları rahatlatıyor ve bağırsak florasını koruyor
-Fındık kabuğu kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçiyor
- Fındık kabuğu erken yaşlanmayı da önlüyor
-Fındık kabuğu, cilt bakım ürünlerinde de kullanıyor. Sağlıklı ve güzel bir cildin yolu yine fındık kabuğundan geçiyor
-Fındık kabuğu, kalp ve damar hastalıklarına da iyi geliyor
- Beyin sinirlerini korur ve sinir sistemindeki yaşlılığa bağlı değişimleri azaltır
- Alzheimer yakalanma riskini düşürür beyin fonksiyonlarını düzenler
- B16 vitamini bulunduğu için hastalıkları önleyerek bağışıklığı güçlendirmektedir
- Diyabet ve şeker hastalığına karşı faydalıdır
-Lif kaynağı olarak bağırsaklarda rahatlamaya ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır
- Magnezyum içermesinin diğer bir faydası da kramp ve kas ağrılarını yok etmesidir
Kaynak: Yeniçağ
Derleme: Türkiye Gazetesi