Filmleri ve oyuncuları solladılar: İşte en ünlü aksesuarlar

Düzenleyen:
Filmleri ve oyuncuları solladılar: İşte en ünlü aksesuarlar

YAŞAM Haberleri

Milyonların gönlünde yer etmiş onlarca filmin ve dizinin bazı aksesuarları, oyuncuların hatta eserlerin bile ününü geçmiş durumda.

Türkiye’nin en ünlü kamyonu bir filme ait; Selvi Boylum Al Yazmalım. Şoför İlyas’ın kırmızı 'aşkını' görmeyen, bilmeyen kaldı mı? İşte onun gibi, artık kült olmuş birçok Türk filminin bazı kostümleri ve aksesuarları, oyuncularından daha ünlü oldu.

Züğürt Ağa’nın çaresizlikten satışa çıkardığı gözlerimizi dolduran çizmelerini, Yahşi Batı’dan Osmanlının Amerika’ya gönderdiği elması, Vizontele boyunca Deli Emin’in gözünden çıkarmadığı “bilim adamı” gözlükleri... Ve elbette tarihin en unutulmaz tartışmasının, “Turşu limonlu olur”, “Hayır efendim, turşu sirkeli olur” şeklindeki en sevimli gerginliğin mekânı “Neşeli Günler Turşucusu.”

Bir de genel algılarımızın sembolleri var; yozlaşmış ortamların şahidi disko topu, giyer giymez insanı kötü adam yapan robdöşambr ya da romantik sahnelerin değişmez dekoru şömine…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...