Fidyeci çete yakalandı

/ Kaynak: İHA
Fidyeci çete yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya'da, evlenme vaadiyle kandırdıkları kişiyi kaçırıp yakınlarından 50 bin lira fidye isteyen 3'ü kadın 7 kişi yakalandı.

Antalya'da, evlenme vaadiyle kandırdıkları kişiyi kaçırıp yakınlarından 50 bin lira fidye isteyen 3'ü kadın 7 kişi yakalandı. nbsp;Konya'da yaşayan 38 yaşındaki Eyüp G., bir tanıdığı aracılığıyla Antalya'da yaşayan H.G. ile tanıştı. Telefonla görüşen ikili, bir süre sonra yüz yüze görüşüp evlenmeye karar verdi. H.G. ile buluşmak üzere Antalya'ya giden Eyüp G., kadının annesi ve erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu 6 kişi tarafından etkisiz hale getirildikten sonra Kocaeli'deki bir hayvan çiftliğine kaçırıldı.
50 BİN LİRA FİDYE
Antalya'ya gittikten sonra Eyüp G.'den haber alamayan yakınları polise başvurdu. Bu esnada Eyüp G.'nin bir arkadaşını arayan zanlılar, 50 bin lira fidye istedi. Telefon sinyalinden şüphelilerin Kocaeli'de bulunduğunu belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü, özel bir ekip kurarak Kocaeli'ye gitti. Verilen hesap numarasına 50 bin lirayı yatıran polis, şüphelilerden birini parayı çekmek isterken suçüstü yakaladı.
Yakalanan zanlıyla birlikte hayvan çiftliğine giden polis, çiftlikte alıkonulan Eyüp G.'yi kurtardı. Çiftlikte bulunan 3 kişi operasyonla yakalanırken, bu kişilere yardım ettikleri belirlenen 3 kişi de İstanbul'da gözaltına alındı. Antalya'ya getirilen H.G., annesi N.Ç., erkek kardeşi B.G ile bu kişilere yardım ettikleri ileri sürülen Z.D., M.Ç.,M.Y. ve B.İ.K ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların daha önce de benzer suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenildi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...