Fatih Sultan Mehmet Han'ın diktirdiği çınarlar betonlaşma kurbanı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fatih Sultan Mehmet Han'ın diktirdiği çınarlar betonlaşma kurbanı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak Ereğli'de Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han'ın diktirdiği çınar ağaçları, ilgisizlikten kurumaya başladı. Vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırıp "Bu ağaçları kurtardın" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Han, 1453'te İstanbul'u fethettikten sonra Osmanlı'nın birçok şehrine çınar ağaçları diktirdi. Bu ağaçlardan sekizi, Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde günümüze kadar geldi.

ÇEVRECİLERDEN TEPKİ

2012 senesinde Anıtlar Kurulu tarafından tescillenen çınarlardan bazıları insanların kurbanı oldu. İlçe merkezindeki Pazaryeri girişinde 570 yıldır ayakta duran tarihî çınarlardan biri tamamen kurudu. Diğeri de kurumaya devam ederken çevreciler, yetkililere ilgisizliklerinden dolayı tepki gösterdi. 

Fatih Sultan Mehmet Han'ın diktirdiği çınarlar betonlaşma kurbanı

"ASIRLARDIR AYAKTA DURAN AĞAÇLAR, BİR YILDA KURUDU"

Çınarların, özensiz kazı çalışmaları ve betonlaşma yüzünden kuruduğu belirtildi. Vatandaşlar, asırlardır ayakta duran ağaçların, bir yıl içinde nasıl bu hâle geldiğinin araştırılmasını istedi. İlçedeki diğer 6 çınar ağacının da yok olmaması için gerekli tedbirlerin alınması talep edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...