Fal bahanesiyle dolandırıcılığa 5 yıl hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fal bahanesiyle dolandırıcılığa 5 yıl hapis

YAŞAM Haberleri  / AA

Fal bakma gerekçesiyle bir kadını 625 bin lira dolandıran Mükerrem Ergüneş 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken diğer iki sanık beraat etti.

Sosyal medya üzerinden fal bakma bahanesiyle bir kadının 625 bin 650 lirasını dolandırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3 sanıktan biri, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya, tutuksuz iki sanık ile taraf avukatları katıldı. Işıl Avşar’ın avukatı, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde müvekkilini dolandırdığını, zararlarının giderilmediğini, bu yüzden cezalandırılmalarını istedi. Sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş’in avukatı, müvekkilesinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kanıtlanmış delil olmadığını, bu yüzden beraatine karar verilmesini talep etti.

İKİ SANIĞA BERAAT

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, hileli davranışlar sergileyen sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş’i “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, sanıklar Hatice Defne B. ve Irmak A.’nın üzerine atılı suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması sebebiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...